Over mij

Ook ik hoorde bijna bij die 50% van alle zelfstandig professionals (ZP’ers) die binnen 5 jaar na de start van hun onderneming afhaakt. Gelukkig heeft het concreet maken van mijn strategie en focus mij gered! Door niet te blijven hangen in denken. Maar door gewoon te gaan doen, ervaren.

Inmiddels ben ik succesvol in wat ik doe en help daar jaarlijks vele ondernemers mee. Ik wil graag mijn kennis met jou delen. Zo kan ik je door die kritische eerste vijf jaar heen loodsen. Ik kan je helpen om door zelfinzicht de juiste klanten te vinden. Probeer eerst jezelf te begrijpen, daarna zul je begrepen worden.

JolandaOverMij

Zelfvertrouwen

Wat me die eerste periode van mijn ondernemerschap vooral de das om deed was mijn zelfvertrouwen, of eigenlijk: het ontbreken ervan. Als er geen vertrouwen is, dan word je gewoonweg niet geloofd. Vertrouwen is de basis om effectief te functioneren en resultaat te boeken.

Kiezen

Ik bood in het begin zoveel mogelijk diensten aan, met als filosofie: er is altijd wel iemand die zich aangesproken voelt. Maar wie ben je liever: een kleine vis in een grote vijver of een grote vis in een kleine. Of vanuit een ander (klant)perspectief: wie kies je als je gaat scheiden: een mediator die gespecialiseerd is in scheidingsrecht of een die naast scheidingszaken ook arbeidszaken en burenruzies beslecht. Waarschijnlijk kies je de eerste. Succesvol ondernemen begint met inventariseren en kiezen, ruimte voor je eerste gesprek.

Expertise

Expertise geeft vertrouwen. Toen ik me hier bewust van werd was ik niet meer bang keuzes te maken. Om hardop te roepen: hier sta ik voor! Wat me ook heeft geholpen is ondernemen met het einddoel voor ogen. Het principe van een tom-tom. Ik toets een eindbestemming in en ga op weg. Al mijn acties zijn gericht op dat doel.

Als je me ‘s nachts wakker maakt dreun ik het zo voor je op. Dat doel bevat informatie over: voor wie werk ik over (bijvoorbeeld) een jaar, wat doe ik dan (vakinhoudelijk) en wat verdien ik ermee. Door je te focussen op concrete doelen verschuif je je aandacht van willen naar doen, van mikken naar raken…

Natuurlijk is het mogelijk om gaandeweg te besluiten je koers te wijzigen, want wie weet kom je onderweg wel hele mooie dingen tegen.

Droomklanten

Je volgende vraag kan zijn; hoe kom ik dan in contact met mijn droomklanten. Degene waar ik opdrachten voor wil doen. Hoe? In mijn e-book help ik je op weg. Met het door mij ontwikkelde Acquisitiebord heb jij je eigen client-volg-systeem om effectief te ondernemen. Meer weten over mijn aanbod?

Mijn gezin

gezin 2

En hier doe ik het natuurlijk allemaal voor: mijn gezin. Zonder hun vertrouwen, kracht en steun zou ik niet zijn waar ik nu ben en kan ik niet doen waar mijn passie ligt en blij van word.